banner image
Mini Erdély Park

A Mini Erdély Park megálmodója a Székelyföldi Legendárium csapata. A park célja, hogy maketteken bemutassa a multikulturális Erdély építészeti sokszínűségét, fénykorukban jelenítve meg a régió minden nemzetének legfontosabb épületeit. A bemutatott épületek közül több is az UNESCO Világörökség része.
A maketteket a székelykeresztúri származású Vajda Domokos és Németh Hajnal Auróra képzőművész készítette, Gyöngyössy János történeti grafikus szakmai irányításával.

A Mini Erdély Park egyedi Romániában, más európai parkok ihlették, mint a belgiumi Mini- Europe park Brüsszelben, vagy az osztrák Minimundus Klagenfurtban.

A Mini Erdély Park létrehozása során innovatív megoldások által próbáljuk népszerűsíteni nemzeti kulturális örökségünket. A látogatóknak lehetőséget adunk, hogy kis méretben megnézzenek több fontos történelmi emlékművet, és ezáltal erősítsék nemzeti identitásukat, gazdagítsák tudásukat az épített kulturális örökség megismerésével.

Térségünk talán leghíresebb tömegközlekedési eszköze a Székely gőzös, amit a régió vasúthálózatának kiépítéséért harcoló Ugron Gábor és Orbán Balázs valósított meg.

Az épületmakettek között több, mint 300 méteres sínpályán körutazást tehet a Mini Székelygőzös kertivasúton.

A Mini Erdély Park a GOOGLE MAPS-on.

A park GPS koordinátája:
46°19'58.8"N 25°16'30.1"E vagy 46.333000, 25.275033

Mini Erdély Park Székelyudvarhely, Szejkefürdő
www.minitransylvania.ro
info@legendarium.ro
https://www.facebook.com/www.legendarium.ro
Nyitvatartás: Hétköznap 10.00-19.00 között, hétvégén 09.00-19.00 között. Tel: 004-0751 073075

Belépő felnőtteknek 30 lej, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 15 lej, 3 év alatti gyerekeknek és fogyatékkal élőknek (igazoló dokumentum szükséges) pedig ingyenes.
Csoportos jegy felnőtteknek 25 lej, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 10 lej minimum 10 fő esetén.

A belépőjegy ára tartalmazza az Orbán Balázs Látogatóközpont belépőjét is.

Mini Székely Gőzös:
Felnőtt jegy: 10 lej, gyermek jegy: 5 lej

Mini Erdély Park
Mini Erdély Park
cookie A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.