banner image
Hótalpas túrák

Hótalpas gyalogtúrák a Hargitán!

A hótalpazás a téli, mély hóban való közlekedés legegyszerűbb módja. Illatozó fenyőerdőkön keresztül kalauzolunk el benneteket kedvenc magányos hegycsúcsainkra.

Vezetett túráink közül számos útvonalat választhattok, így mindenki megtalálja a számára megfelelő nehézségű és hosszúságú kalandot. Mi gondoskodunk a hótalpról, kamásliról és síbotokról, te csak öltözz fel rétegesen és már indulhatunk is!

Létszám: 2-10 fő

Túraútvonalaink:

Kossuth szikla:

Kezdő hótalpas túránkat ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék kipróbálni a hótalpazást, vagy csak egy rövidebb, könnyed túrára vágynak. A mindössze 6 km hosszú túránk során kevés emelkedővel mászunk fel a 1399 m magas sziklára.

A Kossuth Szikla egyike a Hargitafürdő leglátványosabb pontjainak, ami a síközponttól alig két kilométeres könnyű sétával érhető el. A szikláról amit 1891-ben nagy ünnepség keretében neveztek el a kormányzóról csodálatos panoráma tárul elénk.

Túra időtartama: 3 óra
Kiindulópont: Hargitafürdő
Távolság: 6 km
Szintkülönbség: 120 m
Nehézségi szint: Kezdő

Nyomkereső túra:

Érdekel a Hargita természet- és vadvilága? Szívesen megismernéd az erdő lakóit, szeretnéd tudni mit esznek és mivel töltik idejüket? Gyere velünk és kövessük együtt a nyomokat, fedezzük fel az állatok szokásait, kedvenc útvonalait!

Bármennyire is óvatosak és rejtőzködők az állatok, a fagyott téli táj a friss hó feltárja az élelem után kutató kis- és nagyvadak nyomait.
Moraru Norbert természetvédelmi szakember segítségével egy hótalpas túra során megismerhetitek a vadállatok nyomait és betekintést nyerhettek egy nyomkereső mindennapjaiba.
A túrák helyszínét, hosszát és nehézségét a csoport igényei, edzettségi szintje alapján alakítjuk előzetes egyeztetés során.

Túra időtartama: 1 nap
Kiindulópont: megbeszélés szerint
Távolság: megbeszélés szerint
Szintkülönbség: megbeszélés szerint
Nehézségi szint: megbeszélés szerint

Hargita Klasszik:

A Hargita Klasszik a Madarasi Hargita leglátogatottabb pontjait bemutató útvonalunk, mely a Madarasi Hargita csúcsára illetve a Szökő Vízeséshez vezérel el.

A túra egyik fő úti célja a Hargita hegyvonulatának legmagasabb pontja, a Madarasi Hargita csúcsa. A többszörösen megénekelt, székelyek "Szent hegyének" titulált csúcsról gyönyörű kilátás nyílik a környező havasokra. Szép tiszta időben a Déli Kárpátok szinte teljes vonulata látható.
A Madarasi Hargita déli oldalából kibuggyanó forrásvizek lassú lefolyásúak és a talajt alaposan átitatva létrehoznak egy különleges lápos-tőzeges élőhelyet. Bennük szép számmal élnek jégkorszaki maradványfajok, melyek túlélését a Hargita hegység hűvös klímája segítette elő. Nagy részük a védett növényfajok "vörös listáján" szerepel. Ahol a hegyoldal nagyobb mértékben lejt, a víz újra előbukkan és létrejön a vízeséséről ismert Szökő patak.

Túra időtartama: 1 nap
Kiindulópont: Madarasi Hargita
Távolság: 8 km
Szintkülönbség: 370 m
Nehézségi szint: Közepes


Irányár: 30 Euro/fő/túra

Az ár tartalmazza:
- felszerelés (hótalp, kamásli, túrabot)
- túravezetés
Az ár nem tartalmazza:
- évszaknak megfelelő öltözet (sapka, sál, kesztyű, szemüveg)
- ellátmány egy napra (szendvicsek, rágcsálnivaló, ivóvíz)

Túráinkat kérésre személyre, csoportra szabjuk. Szállítást a túra kiindulópontjához a távolság függvényében vállalunk. Részletekért a következő elérhetőségeken tájékozódhatnak:

WEB: http://hargitaoutdoor.com/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/HargitaOutdoor/
TEL: +40 742 392 866, +36 70 557 7719
EMAIL: info@hargitaoutdoor.com

Hótalpas túrák
Hótalpas túrák
cookie A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.