banner image
Székelyföldi Lovas Ünnep!

A Székelyföldi Lovas Ünnep

A Székelyföldi Lovas Ünnep méltó a nevéhez, nem csupán Gyergyó, de Székelyföld is magáénak érezheti az régió egyik legrangosabb lovas eseményét. A közönség azt kapja, amit vár: szórakoztató programok, felejthetetlen pillanatok, izgalmas versenyek, lélekemelő és filmvászonra illő momentumok.

Sportrendezvények szervezőitől érdeklődve hamar kiderül, ritka az az esemény Székelyföldön, amelyet olyannyira magáénak érez a közösség, hogy nem csak jelenlétével, de akár kézzelfoghatóan is hajlandó támogatni.

A Székelyföldi Lovas Ünnep azonban felsorakozott az igazi közösségi események sorába: több mint kétszáz támogatót számlál, akik nem csupán jelenlétükkel, de akár anyagi és kétkezi hozzájárulással is támogatják a rendezvényt. Évről évre magasabb akadályt ugranak.

Kutyafogatok versenyének izgalma, rönkterhelők küzdelmének élménye, fergeteges táncprodukciók képhatása, magasba röppenő galambok magasztos momentuma teszi felejthetetlenné a rendezvényt a szokásos és népszerű lovas programok mellett, mint a díjugrató, fogathajtó versenyek, a vágtató székelyek futamai.

A szervezők gondosan figyelnek azokra az érdeklődőkre is, akik a lovakkal való kapcsolattartásra élesítik érzékszerveiket. Mesébe illő produkció volt Hamza Viktória lovakkal való társalgása, a lányról túlzás nélkül állítható, hogy beszéli a lovak nyelvét. A három patása teljes bűvöletben hajtotta végre gazdája utasításait, szó szerint a fejére telepedtek, csak mert a lány így kívánta tőlük.

Facebook: https://www.facebook.com/szekelyfoldi.lovasunnep/

Honlap: www.fogathajtas.ro

A javasolt útvonal: Székelyudvarhely - Zetelaka - Tekerőpatak - Gyergyószentmiklós kb. 63 km.

Jó szórakozást kívánunk!

Székelyföldi Lovas Ünnep!
Székelyföldi Lovas Ünnep!
cookie A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.