banner image
Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál

Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál

A gyümölcsfesztivál nagy segítséget nyújt a gyümölcsöket termesztők portékáinak piacra juttatásában, értékesítésében (mellék)jövedelmet biztosít a vidéki családoknak, segít fenntarthatóvá tenni a kisléptékű gazdaságokat és hozzájárul a környezetünk sokszínűségének a megtartásához.

A falvak gazdasszonyai elfogadták, hogy az éléskamráik polcaira rejtett lekvárjuk, befőttjük, szörpjük, termékük igencsak piacos, nem kell restellni megmutatni azt a nagyvilágnak. A falvainknak kulturális hagyományai vannak, értékesek és sokszínűek, ezért akár egy háromnapos rendezvénysorozatot is tartalmasan fel lehet tölteni. Előző alkalmakkor bebizonyosodott, hogy akkor is van érdeklődés erre a rendezvényre, ha „csupán" udvarhelyszéki és ráadásul amatőr fellépők mutatják be néptáncaikat, népdalaikat, meséiket.

Évek alatt kialakult az a Gyümölcsfesztivál-közönség és -közösség, amely tagjainak éppen erre van szükségük, és nem egyébre. Évről évre várják ezt az eseményt, amely nem harsány és ízléstelen, hanem nyugodt és családias hangulatú. Az emberek azért is gyümölcsfesztiváloznak szeretettel és jókedvvel minden esztendőben, akár forróság van, akár szemerkél az őszi eső, mert jó részük tudatában van annak, hogy természeti értékeinket meg kell becsülni, hagyományainkat meg kell élni, vidéki közösségeink megmaradásától függ nemzetünk jövője, gyerekeink itthon való boldogulása.

Az Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztiválok sosem fognak szűkölködni ízekben, színekben, kellemes érzésekben, meglepetésekben!

Kellemes időtöltést, jó szórakozást kívánunk!

Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál
Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál
cookie A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.