banner image
A Visszafele folyó patak!

A Visszafele folyó patak!

A "Visszafele folyó patak" a hihetetlen valóság, vagy csak a képzelet szüleménye?

Az „Állatag Ivó-patakához", kalauzoljuk önöket, melyet a helyiek azért neveznek így, mert nincs „futása". Ez tulajdonképpen egy mesterségesen létrehozott csatorna, melyet a platón legelő állatok itatására, az itt lakó tanyasiak vízellátására építettek a múlt század közepén. Azóta falu is települt a víz mellé, Irigyvesze. Vizét az Ivó-patakából vezették fel a fennsíkra, és nagyon kicsi esése miatt az Ivó-völgyébe leereszkedőnek az az érzése támad, hogy a csatorna vize felfelé folyik!

Ötletes, ahogy egy szikla mellett elterelték az Ivó vizét az árokba. Az árok gondozott, mellette kijárt ösvény, melynek hossza kb. 1,5-2 km. Mivel a túra kezdetekor át kell gázolni a patakon, ezért cserecipő, vagy gumicsizma használata javasolt.

Megközelítés: A Madarasi Hargitára felvezető útkereszteződést magunk mögött hagyva, a Fertő-tető irányába 0,5 kilométert haladva, a Kecskevész nevű útelágazáshoz érünk, ahol leparkoljuk a gépjárműveket. Innen gyalogosan indulunk tovább a Fertő-tető irányába. Körülbelül 1 kilométer megtétele után, az út hangsúlyosabban emelkedni kezd. A bal oldalt található "Visszafele folyó patakot" hirdető tábla mellett ösvényt találunk, ami a patakmederbe vezet, ahol rátalálunk a csatornára.

Csodálják meg önök is ezt a helyi látványosságot!

Megjegyzés:
Egyazon napra megszervezve, a fentebb bemutatott program kiválóan passzol a következő oldalon található program lehetőséggel: ivói vízi fűrésztelep

A Visszafele folyó patak!
A Visszafele folyó patak!
cookie A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.