banner image
Székely Via Ferrata a Madarasi Hargitán!

Székely Via Ferrata a Madarasi Hargitán!

A Madarasi Hargitán létrehozott Kecskevész vasalt mászó ösvény a térség első ilyen jellegű létesítménye. Használata mindenki számára nyitott és ingyenes, azonban a felszerelés használata kötelező. A Via Ferrata meghódításához felszerelést (sisakot, beülőt, kantárt) és túravezetőt biztosítunk. A vasalt ösvényen való feljutás nem igényel különösebb tudást, vagy szakértelmet, ám a létesítők mindenképpen azt ajánlják, hogy először tapasztalattal rendelkező vezetővel vágjunk neki.
A kb. 60 méter magas Kecskevész sziklán két vasalt útvonalat használhatunk mintegy 200 méteres távon, ahol sodronyok és vas „lépcsők" segítik a feljutást a tetőre. Mászás közben a két sziklát „vietnámi híddal", azaz két kifeszített sodronykábellel összekötött átjárón is áthaladunk, ahonnan pazar kilátás nyílik a Madarasi Hargitára.

A Kecskevész mászó ösvény erős-közepes nehézségű, azaz teljesen kezdők és haladók számára egyaránt nagy élményt nyújt. Mászáshoz minimális felkészítés szükséges, ahol a vállalkozó kedvű kirándulók megismerkednek, hogy hogyan kell használni a karabinereket és a beülő hevedert. Az útvonal teljesen biztonságos, kialakításakor kizárólag bevizsgált eszközök lettek felhasználva, a falat tapasztalt hegymászók ellenőrizték le, és kizárólag a stabil részekre helyeztek függesztést. Bár az útvonal többszörösen is túl van biztosítva, a balesetek elkerülése végett a túravezető által ismertetett szabályokat mindenképpen be kell tartani.

A fentiek ismeretében, mindenki saját felelősségére vehet részt a kalandban!

Felszerelés bérlése: (sisak, beülő és kantár) 11 Euró/fő

Minimum 4 fő jelentkezése esetén a helyszínre történő szállítást (nyitott terepjáróval), valamint a szakszerű túravezetést ingyenesen biztosítjuk.
- Minimális korhatár: 12 év
- Minimális testmagasság: 140 cm.
- Tériszonyosoknak nem ajánlott!

Érdeklődni, felszerelést bérelni, túravezetőt igényelni: Bartalis Dénes (Cepi) 004-0742 108472

Balesetmentes kalandtúrázást kívánunk!

Székely Via Ferrata a Madarasi Hargitán!
Székely Via Ferrata a Madarasi Hargitán!
cookie A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.