banner image
A Zetelaki Víztározó a Nagy Lak I vendégház közvetlen környezete!

A tározó 1978 és 1989 között árvízvédelmi célokból létesült a Nagy-küküllő és a Síkaszó patak összefolyása alatt, Zeteváralja felett. Napjainkban a gát alatt egy kis vízierőmű szorgalmasan termeli a "tiszta" áramot.

Az 50 m magas és 520 m hosszú völgyzáró gát, 15 millió köbméter vizet tárol, amely mintegy 140 hektár területen fekszik.

A Zetelaki víztározó a havasokról lefelé igyekvő fürge vadvizek folyását egy csodálatos mesterséges tóvá szelídíti, amely kiváló horgászati, fürdőzési, túrázási, vagy csónakozási lehetőségeket biztosít.

A tó vize június végétől, augusztus közepéig kellemesen felmelegszik, így fürdőzésre is kiválóan alkalmas. Nincsenek kialakított stranfelületek, ezért a tavat úszásra csak azon vendégeinknek ajánljuk, akik nem ijednek meg, ha lábuk alatt hirtelen elfogy a talaj! A tópart többnyire meredek, ezért a partközelben is mélyvíz van. A tóban nincsenek örvények, vagy akadályok.

A tó vize szennyeződéstől mentes, hiszen pisztráng is él benne. A horgászoknak nem szükséges horgászengedéllyel rendelkezniük, viszont a helyszínen beszerezhető napijegyet kötelesek venni! (A horgászat feltételeiről bővebben itt olvashatnak.)

A tavat körös körül hegyek övezik, és bár erdeinkben mindenféle nagyvad megtalálható (medve, hiúz, farkas, vaddisznó, szarvas, őz, stb.) az erdőben a legnagyobb biztonság mellett túrázhatnak, vagy sétálhatnak, hiszen azokat a helyeket, ahol az ember megjelenik, bármely vadállat messzire elkerüli!

Vendégházunk csodálatos környezetben, közvetlenül a tóparton épült.

Siklóernyőről készült légi fotókon a Nagy Lak I, tóhoz viszonyított helyzetét, és a hegyek közelségét figyelhetjük meg.

Kellemes időtöltést kívánunk!

Még több fotó
cookie A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.