banner image
A vendégház házirend szabályzata:

-  Az érkezésük napján (a turisztikai hatóság által meghatározott) bejelentkező lapot szükséges kitölteni!

- A szálláshelyet kitakarítva, rendeltetésszerűen használható állapotban vehetik át.

- Mivel a vendégházak fából épültek, az épületen belül a nyíltláng használata tűzveszélyes és tilos!

- Tűzveszélyes és tilos a kályhába oly módon gyújtani be, hogy egyik kályhától parazsat viszünk a másik kályhába! (Legtöbbször a parázs leesik a fapadlóra, csúnya nyomokat hagyva maga után!)

- Robbanásveszélyes és tilos bármilyen folyékony halmazállapotú begyújtást elősegítő olaj, petróleum, vagy benzin használata! (Ha az előző tüzelésből parázs marad hátra, és erre folyékony gyújtóst töltünk, akkor gáz keletkezik, ami berobbanhat, és égési sérüléseket és hatalmas pusztítást végezhet.) A tűzgyújtáshoz papírt, forgácsnak való fát, és tűzifát biztosítunk.

- A tűzhelyeken keletkezett hamut pléhvödörbe gyűjtsük. Tilos a hamut a szemetesbe önteni, mert az meggyulladhat!

- A cserépkályhán tilos és tűzveszélyes szárítani! Az ottfelejtett dolgok meggyúladhatnak, vagy a kályhára ráolvadhatnak.

- Cigarettázni az udvarban megengedett. A cigarettacsikket kérjük az erre a célra fenntartott kerámiahamuzókba, szíveskedjenek eldobni!

- A plusz biztonság kedvéért a gázpalackot használat után zárjuk el!

- Az elektromos fűtőtesteket tilos letakarni, mert azok túlmelegednek és ez által a bennük lévő ellenállás, leég! Ruha, vagy törülköző, stb. szárításához szárítókötelet és ruhaszárító állványt biztosítunk!

- Napközben, a vendégháztól történő eltávozásuk esetén kérnénk az ablakokat, szíveskedjenek becsukni. Záporok-zivatarok esetén a nyitott ablakon keresztül befolyó víz miatt a hajópadló felázik és felpúposodik! Amennyiben eltávozásuk után nyitott ablak marad, akkor fenntartjuk a jogot, hogy az Önök távollétében becsukjuk a nyitva felejtett ablakot!

- A Nagy Lak I vendégháznál háziállatokat is fogadunk. Kizárólag azokat a a házi kedvenceket van mód az épületbe is bevinni, amelyek szobatiszták, és amelyek nem rágják, kaparják, vagy karmolják össze a berendezési tárgyakat. Megkérjük, hogy az állatokat felügyelet nélkül ne hagyják az épületben. Kifejezetten tilos bármely háziállatot magára otthon hagyni. Ilyen esetekben - kiakarva jutni a számára idegen helyről - a legcsendesebb kutyus is képes nagy károkat okozni az ajtóban!

- Állatbarát vendégeinket tisztelettel megkérjük, hogy az esetlegesen idevetődő kutyáknak és macskáknak a kerten kívül adják oda az ételmaradékot! Ugyanebből a meggondolásból kérjük, hogy a kertkaput csukva tartani szíveskedjenek!

- Kérjük tisztelettel, hogy a szemetet szelektíven gyűjtsék! Az üveget, a flakont és a fémdobozokat az ebből a célból kihelyezett tartókba tegyük.

- A vezetékes víz iható. (Hatóságilag ellenőrizve van.) A kútban lévő víz italok hűtésére, kézmosásra, öntözésre, stb. használható, de emberi fogyasztásra alkalmatlan.

- Az udvaron lévő padokra és székekre a vendégházhoz tartozó melléképületben szivacsokat és szőnyegeket találnak. Ugyanitt olyan takarókat is tartunk, amelyeket bátran letehetnek, akár a zöld fűre is. A házban található ágyterítőket és takarókat kérnénk, hogy ne használják a házon kívül!

- Kérjük, őrizzék meg a csendet! Nem engedélyezett semmiféle gépzenének az udvarban történő hallgatása! Nem tartozik a tiltás alá a dalolás, éneklés, vagy bármilyen hangszeren való játszás. (pl. hegedű, gitár, harmonika, stb.)

- Hálásak vagyunk, ha bármely rendellenesség észrevétele esetén értesítenek. (pl. csepegő csap, nyikorgó, vagy nem csukódó ajtó, stb.)

- Kérjük, hogy eredeti állapotában őrizzék meg a szálláshelyet, és a berendezési tárgyakat!

- A szálláshelyen esetlegesen okozott kárt a helyszínen kötelesek rendezni! Nem igényelünk kártalanítást, ha a használati tárgyak a használatból adódóan romlanak el, vagy törnek el. Ebben az esetben is szívesen vesszük, ha jelzik a történteket, hogy mielőbb kijavíthassuk a hibát.

- Fenntartjuk a jogot, hogy megválogassuk a vendégkörünket!

Köszönjük szépen megtisztelő figyelműket és megértésűket!

Kellemes időtöltést kívánuk!

cookie A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.