banner image
Térkép és GPS koordináta

Szeretném javasolni, hogy utazásuk alatt a GPS készüléket csak arra használják, (Amennyiben lesz ilyen készülék Önöknél!) hogy megtalálják a nagyvárosokból kivezető utakat. Ha tájékozódás közben kizárólag a GPS-re hagyatkoznak, akkor mindenféle mellékutakra fogja elvezényelni Önöket, ahol gödrök, szekerek fogják megnehezíteni az utazásukat!

Javasolt útvonal:

Ha Ártándnál lépjük át a határt, akkor az E 60-as nemzetközi úton haladva, elérjük (10 km) Nagyváradot (Oradea), (153 km) Kolozsvárt (Cluj-Napoca), (31 km) Tordát (Turda), (76) és Marosvásárhelyet (Tîrgu-Mures). Tovább haladva (25 km) Balavásárhelyre (Balauseri) érünk, ahol elhagyjuk az E 60-as nemzetközi utat, és ráfordulunk a teljesen felújított 13A jelzésű országútra. Rövid utazás után, (37 km) Szovátát (Sovata) érintve (44 km) Székelyudvarhelyre (Odorheiu Secuiesc) érünk.

Megjegyzés: Kolozsvár előtt Gyalunál (Gilau) egy kb. 60 km-es autópálya szakasz át van adva a forgalomnak. Ha nem akarunk Kolozsvárra bemenni, akkor érdemes használni ezt az útszakaszt, hiszen így legalább 1 órát nyerhetünk. (A határon vásárolt útmatrica erre az útszakaszra is érvényes.) Lehetőség van Marosvásárhely elkerülésére is, ha Nyárádtőnél (Ungheni) eltérünk Ákosfava (Acatari) irányába.

Ha Nagylaknál lépjük át a határt, akkor az E 68-as nemzetközi úton haladva , elérjük (50 km) Aradot (Arad), (153 km) Dévát (Deva), (65 km) Szászsebest (Sebes), (55 km) Nagyszebent (Sibiu) Nagyszeben után elhagyjuk az E 68-as nemzetközi utat, és ráfordulunk a 14 A jelzésű országútra (55 km) Medgyes (Medias) irányába, majd (37 km) Segesvárra (Sighisoara) érünk, ahonnan az E 60 jelzésű nemzetközi úton újabb tíz kilométer megtétele után, Héjasfalvánál (Vanatori) balra térünk, és a 137-es megyei úton utazva elérjük (37 km) Székelyudvarhelyt.

A szálláshely elérhetősége: (Székelyudvarhely - Fenyéd - Keményfalva - Zetelaka - Zeteváralja - Zetelaki Víztározó - összesen 22 kilométer) Áthaladva a gát tetején, egy parkírozóhoz érünk, ahol a „Kiadó Vendégházak" feliratú táblát láthatjuk. További 300 méter megtétele után, az út jobboldalán, a 17-es kilométerkő tövében, egy második „Kiadó Vendégházak" feliratú táblát találunk. Ez utóbbi tábla mögött, jobbra fordulva letérünk a főútról egy kis murvás utacskára, ahonnan már láthatóvá válik a Nagy Lak I vendégház. (Enyhén jobbra kell tekinteni. A vendégház előtt, festett székely kapu van felállítva.)

Balesetmentes utazást kívánunk!

A Nagy Lak I vendégház elérhetősége a Hargita megye térképen

A Nagy Lak I vendégház GPS koordinátái:

46° 27' 44.74" N 25° 24' 33.70" E vagy (és) 46.462428, 25.409361

Address:

A Nagy Lak I vendégház a GOOGLE EARTH-on


View Larger Map

Még több fotó
cookie A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.